S-a făcut Beaujolais-ul! Cunoscătorii au dat verdictul mult așteptat: producția de vin din acest an este foarte bună

17 noiembrie 2017, 15:03

Tradiția spune că în a treia zi de joi din luna noiembrie încep petrecerile și se gustă Beaujolais din producția nouă. Așa că restaurantele s-au aprovizionat din timp și și-au așteptat clienții.

Bernard Roques-Bouges, patron restaurant: „Este o dominantă specială în acest an, aş spune mai degrabă de fragi, zmeură şi un pic de coacăze neagre„.

Primele sticle au fost desfăcute, iar cunoscătorii au dat verdictul așteptat: producția din acest an este una foarte bună.

Didier Maraninchi, degustător: „Este un gust puternic în gură. Nu este unul artificial, cum ar fi de banană sau de căpșuni. Cred că este un vin nou foarte interesant, chiar foarte interesant anul acesta. Probabil mai bun decât anul trecut„.

Anul trecut, peste 25 de milioane de sticle de Beaujolais au fost puse în vanzare.

Chiar dacă cifra pare impresionantă, este în scădere considerabilă față de anul 2000, spre exemplu.

Potrivit cunoscătorilor, tradiția s-a mai pierdut și cererea nu mai este cea de altădată.

Noul Beaujolais este celebrat în lumea întreagă, nu numai în Franța, iar petrecerile se țin lanț din Japonia până în Statele Unite ale Americii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă