S-a deschis Târgul Gaudeamus. Ediția de anul acesta celebrează trei decenii de la Revoluție

20 noiembrie 2019, 08:55

Târgul de carte Gaudeamus şi-a deschis porţile pentru următoarele patru zile şi îi aşteaptă pe cititori cu zeci de mii de volume şi sute de lansări, sesiuni de autografe sau dezbateri. Este ultimul târg de carte al acestui an şi … o şansă pentru cei restanţi la capitolul „lectură” să recupereze timpul pierdut. În ultimii ani, preferinţele românilor pentru lectură au evoluat mult, iar astăzi literatura duce o lupta stransa cu dezvoltarea personală.

„Se caută cititori” ar putea fi titlul unei campanii naţionale a editurilor în România în care lectura îşi face loc, cu mare efort în programul unei zile, săptămâni sau luni.

La capitolul lectură suntem printre codaşii Europei, arat cifrele oficiale. Mai puţin de jumătate dintre români nu au citit nicio carte în ultimul an. Deşi mic, segmentul cititorilor înrăiţi există. Aceşti oameni aleg în special volume de literatură, istorie şI dezvoltare personală.

XXVI-a ediție a Târgului de carte Gaudeamus Radio România din Bucureşti se va desfăşura sub semnul aniversării a 30 de ani de la momentul istoric al Revoluţiei Române din Decembrie 1989.

Peste 8.000 mp de standuri care vor găzdui sute de mii de titluri şi aproape 900 de evenimente, lansări şi prezentări de carte, sesiuni de autografe și dezbateri cu teme ce acoperă un spațiu vast, de la ficțiune și suspans până la gastronomie și poezie, îi aşteaptă pe cei care vor trece pragul târgului de miercuri până duminică.

Deschiderea oficială a Târgului Gaudeamus Radio România, ediţia Bucureşti 2019, va avea loc miercuri, la ora 12.00.

Ca şi la ediţiile precedente, numeroase categorii de public vor avea accesul gratuit: preşcolari, elevi, studenţi, cadre didactice, bibliotecari, profesionişti din domeniile editorial/educaţional, membrii uniunilor de scriitori, jurnalişti, pensionari, persoane cu dizabilităţi şi însoţitorii acestora, grupuri organizate.

Pentru vizitatorii care nu se încadrează în aceste categorii, accesul în incintă se va face pe baza biletelor (în valoare de 5 lei) şi a abonamentelor de intrare (în valoare de 10 lei, valabile pentru toată perioada), care vor constitui totodată şi suportul pentru Tombola Gaudeamus.

Programul de vizitare este zilnic între orele 10.00 şi 20.00.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite