S-a deschis Târgul de Crăciun din Capitală! 10 milioane de beculețe au fost aprinse în Piața Constituției

28 noiembrie 2019, 08:54

Primăria Capitalei, prin Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti, a dat astfel startul sărbătorilor de iarnă.

Spectacolul de deschidere a fost susţinut de Corul de copii Radio, Lidia Buble, Voltaj şi Loredana & Banda Agurida.

La ora 19.00 s-au aprins luminile pe arterele principale ale Capitalei.

Anul acesta, iluminatul festiv are ca tema „Euro 2020 – Bucureşti, oraş gazdă”.

Fostul fotbalist Miodrag Belodedici, unul dintre cei trei ambasadori ai EURO 2020 din partea României, a fost cel care a aprins luminile de sărbători.

Alături de el s-au aflat doi copii din Corul Radio, dar şi o tânără născută în decembrie 1989, care de şase ani face parte din echipa organizatoare a Târgului de Crăciun.

Momentul a fost salutat cu aplauze de sute de bucureşteni prezenţi în piaţă. De asemenea, zeci de copii au trecut pe la Casa Moşului, unde s-au fotografiat alături de elfi şi au pregătit împreună o scrisoare pentru Moş Crăciun, relatează Agerpres.

_______________________________________

ACTUALIZARE „Capitala va fi împodobită cu 10 milioane de beculeţe de tip LED – cu 7 milioane mai multe decât în anii precedenţi, peste 9.300 de elemente luminoase – dintre care unele cu specific sportiv, aproximativ 4.000 de elemente luminoase 3D şi 2D (cu 1.500 mai multe decât anul trecut) şi 2.200 de figurine agabaritice – care depăşesc 2,5 metri înălţime. Traseul iluminatului festiv din acest an însumează peste 40 de kilometri de bulevarde şi străzi adiacente, în 72 de locaţii din Bucureşti”, se arată într-un comunicat de presă.

PMB arată că, la fel ca în anii trecuţi, Târgul de Crăciun Bucureşti a pregătit programe speciale dedicate Zilei Naţionale a României şi Crăciunului, un patinoar, Casa Moşului, un brad de Crăciun înalt de peste 30 de metri, dar şi produse tradiţionale de sezon, expuse în cadrul celor peste 130 de căsuţe ale târgului.

Atmosfera târgului va fi completată de melodiile unor îndrăgiţi artişti precum: Grigore Leşe, Ştefan Hruşcă, Horia Brenciu & HB Orchestra, Connect-R, Nicole Cherry, Ştefan Bănică sau Holograf.

De asemenea, cei care aleg să petreacă seara de ajun în Piaţa Constituţiei sunt invitaţi la concertul extraordinar de Crăciun „Silent Night”, susţinut de Orchestra Simfonică Bucureşti şi Big Band-ul Radio, dirijor Andrei Tudor, de Grupul vocal „Acapella”, Corul de copii „Sunetul Muzicii” şi soliştii Marcel Pavel, Vlad Miriţă, Andrei Lazăr, Ionuţ Ungureanu, Aurelian Temişan, Luminiţa Anghel, Monica Anghel, Paula Seling, Irina Baianţ şi Loredana.

În cele peste 130 de căsuţe din lemn decorate festiv, bucureştenii şi turiştii pot găsi obiecte ce se pot constitui în cadouri speciale şi inedite pentru cei dragi, decoraţiuni de sezon, costume populare, accesorii, ii, obiecte tradiţionale specifice sărbătorilor de iarnă, produse lucrate manual, jucării sau produse naturale de îngrijire, dar şi cozonaci, prăjituri de casă, dulceţuri, poale-n brâu, plăcinte, vin fiert şi brânzeturi.

Târgul de Crăciun va fi deschis zilnic până pe data de 26 decembrie, între orele 11,00 – 22,00, iar intrarea este liberă la toate atracțiile din program.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite