S-a deschis Salonul Auto de la Paris. Mașinile electrice și hibrid, atracțiile expoziției

18 octombrie 2022, 09:37

Franța își adaptează producția de mașini în concordanță cu noi tehnologii, mai puțin poluante și care protejează mediul. Obiectivul este de a produce peste două milioane de mașini electrice până în 2030, obiectiv care să facă din Franța o țară competitivă pe această piață.

Președintele Emmanuel Macron a anunțat că bonusul pentru achiziționarea unei mașini electrice de către cei cu venituri modeste vă creste de la 6.000 la 7.000 de euro. Acest ajutor este valabil pentru achiziționarea unui vehicul electric de până la 47 de mii de euro.

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei: “Acum cinci ani, chiar vorbeam cu producătorii, 1 la sută din piaţa de vânzări era electrică. Astăzi e de 10 la sută, am înmulţit-o cu 10 în cinci ani”.

Carlos Tavares, CEO grupul Stellantins: „Astăzi, în prezenţa preşedintelui Macron, am onoarea şi privilegiul de a vă anunţa că Peugeot 308 electric şi Peugeot 308 electric break, precum şi Peugeot 408 electric, pe care le vedeţi, aceste trei maşini electrice vor fi fabricate la Stellantis Mulhouse, ceea ce vă ajuta la creşterea producţiei noastre de vehicule electrice franceze de la 6 la 12 luni, pe termen foarte scurt”.

Salonul de la Paris este o vitrină a industriei auto, aflată în fața unor noi provocări după criza generată de Covid-19, o vitrină cu modele adaptate tranziției energetice și rolului pe care automobilul îl va avea în tehnologia viitorului.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite