S-a deschis planetariul de la Grădina Zoo Braşov! Este cel mai mare planetariu din România și unul dintre cele mai moderne din Europa

Două spectacole sunt disponibile acum la planetariul Grădinii Zoo Braşov! Din iulie, vor intra în repertoriu încă 4, dintre care unul destinat copiilor cu vârsta minimă de 5 ani. Pentru că nu a putut găsi specialişti în operarea planetariului computerizat, Primăria Braşov a fost nevoită să pregătească personal pentru această activitate.

16 Iunie 2019, 22:04 Știrile TVR |
Spațiul se vede mai bine de la Brașov
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Planetariul din Brașov poate fi considerat un cinematograf. Are un ecran sub formă de cupolă, pe care se proiectează nu doar imagini cu spațiul cosmic, ci și filme documentare despre Terra și întregul Univers.

Dacă unul dintre filmele proiectate este despre istoria astronomiei, celălalt prezintă istoria telescopului.

Spectacolele rulează alternativ și durează în jur de 24 de minute. Un bilet costă 25 lei pentru adulți și 15 lei pentru copii, elevi, studenți și pensionari.

Unii spectatori au putut face comparație între proiecția de la planetariul din Brașov și cele de la alte planetarii din țară.

Conducerea grădinii Zoo Brașov a trebuit să învețe personalul cum să folosească aparatura de proiecție.

Dintre cele 9 planetarii care funcționează în România, cel din Brașov este cel mai mare, atât prin dimensiunea cupolei, cât și prin numărul de locuri pentru spectatori. Are dotări care îl plasează printre cele mai moderne chiar și din Europa!

Sala planetariului din Brașov are 105 scaune, dintre care două sunt pentru persoane cu dizabilități.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN TIMP LIBER
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 20°C 22°C
IASI 19°C 22°C
CLUJ 16°C 18°C
CONSTANTA 19°C 20°C
CRAIOVA 18°C 20°C
BRASOV 15°C 18°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI