S-a dat startul Programului de tabere ARC 2017. Aproximativ 2.000 de persoane din diaspora vor participa la program

20 martie 2017, 11:10

În cadrul acestor tabere, elevii din străinătate se vor bucura de mai multe activităţi – ateliere de cultură şi civilizaţie românească, sesiune de limba română, filme şi documentare româneşti.

O noutate a programului din acest an: mai multe personalităţi ale sportului românesc vor lua parte la aceste tabere.

Peste 2.000 de etnici români – copii, tineri, studenţi sau profesori – vor participa la Programul ARC din acest an şi vor avea ocazia să vadă România prin sufletul şi prin ochii marilor sportivi. Vor lua contact direct cu tradiţia, civilizaţia şi tradiţia ţării noastre şi vor avea ocazia să interacţioneze cu românii. Transmit un gând special pentru românii din Voivodina, Valea Timocului, Cernăuţi şi Odessa sau din Macedonia, Bulgaria, Albania, Croaţia sau Ungaria. Trăiesc departe de ţară, dar distanţa nu ar trebui să ne despartă. Avem obligaţia să ne implicăm mai mult în viaţa acestor comunităţi de români, a spus premierul Sorin Grindeanu, prezent la eveniment.

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstârnac, și ministrul Tineretului şi Sportului, Marius-Alexandru Dunca, au semnat, luni, în prezenţa premierului Sorin Grindeanu şi a mai multor personalităţi din lumea sportului, un protocol de colaborare pentru lansarea programului „Taberele ARC 2017”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite