S. Cîmpeanu, la TVR: Elevii din clasele terminale au foarte mult de pierdut. Acum au nevoie să se pregătească. Examenele se vor ține la datele stabilite și cu prezență fizică

8 martie 2021, 22:41

„Sunt precauții impuse de Ministerul Sănătății cu care nu sunt deloc de acord, însă fără acest accept n-ar fi existat ordinul de ministru comun care înafară de prezența fizică a claselor terminale, permite și evaluarea la clasele a II-a, a IV-a, a VI-a cu prezență fizică, un lucru extrem de important pentru a ști unde ne aflăm după un an de predare online. Același ordin permite prezența fizică la simulările examenelor naționale, care încep pe 22, respectiv 29 martie, pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat, permite prezența fizică pentru elevii oricărei clase, de la clasa I până la clasa a XII-a, în fiecare școală în oprice scenariu pentru orele de recuperare.”

Despre orele de sport, ministrul a spus că se pot ține fără obligativitatea părtării măștii atâta timp cât ora se ține afară.

Sorin Cîmpeanu: Îmi pare rău că nu s-a înțeles importanța examenelor naționale, definitorii pentru viitorul oricărui tânăr. Dacă le-am permis celor din clasele a II-a, a III-a, a IV-a să vină cu prezență fizică, efective complet, în scenariul roșu, nu înțeleg de ce la clasele terminale să nu facem acest lucru.

Despre relația celor două ministere, al Educației și al Sănătății, Sorin Cîmpeanu a spus că este una colegială, bazată pe argumente, dar că la un moment dat argumentele educației nu au fost înțelese și a fost vorba de o condiționare sine-qua-non.

Colaborarea dintre Ministerul Educației și coordonatorul Campaniei naționale de vaccinare a fost excepțională, a declarat Sorin Cîmpeanu. Astfel a fost posibilă vaccinarea cadrelor didactice în centre dedicate. Ieri, 54.000 de persoane din Învătământ erau vaccinate împotriva coronavirusului.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite