S. Cîmpeanu, la TVR: Elevii din clasele terminale au foarte mult de pierdut. Acum au nevoie să se pregătească. Examenele se vor ține la datele stabilite și cu prezență fizică

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, susţine că nu poate explica de ce într-o şcoală dintr-o localitate cu rată mare de infectare elevii din clasele primare merg toţi la cursuri în acelaşi timp, iar cei din anii terminali de la gimnaziu şi liceu merg doar jumătate din clasă. El a afirmat la Tema Zilei că decizia vine pe considerente sanitare şi nu a fost susţinută de Ministerul Educaţiei.

08 Martie 2021, 22:41 (actualizat 08 Martie 2021, 23:17) |
Tema Zilei
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

„Sunt precauții impuse de Ministerul Sănătății cu care nu sunt deloc de acord, însă fără acest accept n-ar fi existat ordinul de ministru comun care înafară de prezența fizică a claselor terminale, permite și evaluarea la clasele a II-a, a IV-a, a VI-a cu prezență fizică, un lucru extrem de important pentru a ști unde ne aflăm după un an de predare online. Același ordin permite prezența fizică la simulările examenelor naționale, care încep pe 22, respectiv 29 martie, pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat, permite prezența fizică pentru elevii oricărei clase, de la clasa I până la clasa a XII-a, în fiecare școală în oprice scenariu pentru orele de recuperare.”

Despre orele de sport, ministrul a spus că se pot ține fără obligativitatea părtării măștii atâta timp cât ora se ține afară.

Sorin Cîmpeanu: Îmi pare rău că nu s-a înțeles importanța examenelor naționale, definitorii pentru viitorul oricărui tânăr. Dacă le-am permis celor din clasele a II-a, a III-a, a IV-a să vină cu prezență fizică, efective complet, în scenariul roșu, nu înțeleg de ce la clasele terminale să nu facem acest lucru.

Despre relația celor două ministere, al Educației și al Sănătății, Sorin Cîmpeanu a spus că este una colegială, bazată pe argumente, dar că la un moment dat argumentele educației nu au fost înțelese și a fost vorba de o condiționare sine-qua-non.

Colaborarea dintre Ministerul Educației și coordonatorul Campaniei naționale de vaccinare a fost excepțională, a declarat Sorin Cîmpeanu. Astfel a fost posibilă vaccinarea cadrelor didactice în centre dedicate. Ieri, 54.000 de persoane din Învătământ erau vaccinate împotriva coronavirusului.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 18°C 21°C
IASI 18°C 20°C
CLUJ 13°C 16°C
CONSTANTA 15°C 17°C
CRAIOVA 17°C 20°C
BRASOV 12°C 15°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI