Ruşii care fug de mobilizare nu vor primi automat vize pentru Franţa (secretar de stat)

Laurence Boone
Laurence Boone
5 octombrie 2022, 11:32

‘Avem condiţii restrictive sub care pot fi acordate vize. Ne vom asigura că jurnalişti, persoane care luptă împotriva regimului, artişti şi studenţi pot veni în continuare aici, şi vom acorda vize analizând fiecare caz în parte, luând în considerare riscurile de securitate’, a spus Laurence Boone într-un interviu la postul de radio Franceinfo.

Întrebată dacă toţi cei care dezertează din armata rusă vor fi primiţi pe teritoriul Europei, ea a afirmat că fiecare caz va fi examinat separat şi că procedura de obţinere a unei vize Schengen va fi prelungită la 40 de zile, în loc de 15 în mod uzual, astfel încât să se întreprindă o investigaţie în cazul persoanei care solicită viză sau azil politic.

‘Vrem să păstrăm accesul la azil politic în Europa pentru persoanele care au nevoie cu adevărat de el şi să evităm riscurile de securitate’, a explicat Laurence Boone.

Potrivit secretarului de stat francez, câteva ţări situate mult mai aproape de Rusia vor să-şi închidă complet graniţele pentru cetăţenii ruşi care vor să plece din ţară.

 

 

sursa Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite