Rusia va continua să-şi consolideze relaţiile cu China, India, Iran şi Turcia, anunţă Kremlinul

Rusia steag
Rusia steag
6 decembrie 2022, 11:30

”Realitatea este că, în ultimul deceniu, dincolo de interacţiunea tradiţională cu partenerii din Comunitatea Statelor Independente, Rusia a menţinut relaţii puternice şi prietenoase cu China, şi-a întărit cooperarea cu India, Vietnam, Indonezia şi alte state din Asia de Sud-Est”, a declarat consilierul pe probleme internaţionale al preşedinţiei ruse, Iuri Uşakov.

Oficialul rus a adăugat că vor fi intensificate relaţiile cu ”ţări din Orientul Mijlociu, Iran, Turcia, cu lumea arabă şi cu întreaga lume musulmană în general”.

Această abordare este confirmată şi de schimburile comerciale în creştere cu statele menţionate, a afirmat Uşakov, citat de agenţia Interfax.

”Desigur, vom continua să facem eforturi pentru a consolida tendinţele pozitive emergente în ceea ce priveşte crearea unei ordini mondiale întemeiate pe multipolaritate”, a susţinut el.

În acest sens, Uşakov a declarat că Rusia intenţionează să coopereze cu ţări care îi apreciază suveranitatea şi optează pentru interacţiune în locul ”unei confruntări fără sens”.

 

 

sursa Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite