Rusia, tot mai aproape de Severodoneţk! Ucraina a pierdut controlul unei localităţi din apropierea oraşului

Rusia mai aproape de Severodonetk
Rusia mai aproape de Severodonetk
20 iunie 2022, 12:52

„Din nefericire, nu mai controlăm Metiolkine”, a declarat guvernatorul regiunii Lugansk, Serghei Gaidai, într-un comunicat difuzat pe reţelele sociale.

Cucerirea de către Rusia a acestei localităţi, care avea înainte de război circa 1000 de locuitori, este cea mai recentă avansare a ruşilor în interiorul şi în jurul oraşului Severodoneţk, unde armata Moscovei a întâmpinat o puternică rezistenţă ucraineană.

Trupele ruse au avansat lent în regiunea Donbas, formată din provinciile Lugansk şi Doneţk, unde ele îşi concentrează eforturile militare, după ce au fost alungate din zone situate în jurul capitalei Kiev, la începutul invaziei lor în Ucraina, în februarie.

Uzina chimică Azot din Severodoneţk, unde s-au refugiat sute de civili, este bombardată „în permanenţă” de forţele ruse, potrivit lui Gaidai.

La rândul său, primarul oraşului Severodoneţk, Oleksandr Striuk, a afirmat luni la televiziunea ucraineană că armata Moscovei controlează majoritatea zonelor rezidenţiale din oraş.

„Dacă vorbim despre întreg oraşul, mai mult de o treime se află încă sub controlul forţelor noastre armate. Ruşii controlează restul”, a precizat el. „Sunt lupte de stradă 24 de ore din 24”, a adăugat el, precizând că trupele ucrainene sunt bombardate regulat.

Evacuările de civili din Severodoneţk sunt imposibil de realizat de mai multe zile, după ce un ultim pod ce lega acest oraş de oraşul vecin Lisiciansk a fost distrus.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite