Rusia susţine că britanicii sunt cei care au avariat gazoductele Nord Stream. Marea Britanie: Sunt afirmații false de o amploare epică

29 octombrie 2022, 14:44

Ministerul nu a prezentat nicio dovadă în sprijinul acuzaţiilor împotriva Regatului Unit, dar a precizat că britanicii au participat la „planificarea, pregătirea şi implementarea atacului terorist”.

Într-un mesaj pe Twitter preluat de AFP, aceeaşi sursă a susţinut că atacul cu drone de sâmbătă dimineaţa de la Sevastopol împotriva marinei militare ruse a fost pregătit de personalul militar al celui de-al 73-lea centru ucrainean de operațiuni maritime speciale şi efectuat de specialişti britanici cu baza la Oceakov, în regiunea ucraineană Mikolaiv.

Potrivit Moscovei, navele atacate participau la protecţia convoaielor de nave cu care se exportă cereale din Ucraina.

Marea Britanie a negat sâmbătă afirmațiile Rusiei conform cărora personalul marinei britanice ar fi aruncat în aer gazoductele Nord Stream luna trecută, numindu-le „afirmații false de o amploare epică”, relatează Reuters.

„Pentru a diminua gestionarea dezastruoasă a invaziei ilegale a Ucrainei, Ministerul rus al Apărării recurge la traficul de afirmații false de o amploare epică”, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului britanic al Apărării.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite