Rusia susține că deține controlul asupra combinatului Azovstal. Armata ucraineană vizează contraofensiva

21 mai 2022, 22:20

Federația Rusă a anunțat că deține controlul asupra uzinei siderurgice Azovstal, după ce toți luptătorii eroi care au rezistat în subteranele combinatului timp de mai bine de două luni s-ar fi predat. Kievul nu a confirmat informația, după ce o parte din comandanții batalionului Azov au apărut în înregistrări în care afirmau că rezistența continuă în combinat.

Președintele Zelenski a declarat însă într-un interviu că luptătorilor de la Azovstal li s-a cerut să privilegieze salvarea vieților camarazilor. De asemenea, președintele ucrainean a ponderat așteptările optimiste privind o posibilă victorie a Ucrainei.

Federația Rusă a organizat un voiaj de presă pentru a arata cât de bine controlează regiunea Herson. Din imaginile filmate de televiziunea rusă de stat se pot vedea indicatoare rutiere în limba rusă și scene apropiate de viață normală.

Adevărul este însă că în acest punct al războiului, în care forțele ucrainene au reușit să respingă în mod constant încercările de înaintare ale ocupanților și, comparativ cu momentul de început al invaziei, se poate angaja chiar în acțiuni de contraofensivă, care creează confuzie în rândul armatei ruse.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite