Rusia spune că aproape 1.000 de ucraineni de la Azovstal s-au predat în ultimele trei zile

ARHIVA Soldat ucrainean rănit predat rușilor - evacuare Azovstal
ARHIVA Soldat ucrainean rănit predat rușilor - evacuare Azovstal
18 mai 2022, 12:58

Purtătorul de cuvânt al ministerului, generalul-maior Igor Konașenkov a declarat miercuri că un total de 959 de soldați ucraineni, inclusiv 80 răniți, și-au depus armele, începând cu 16 mai. El a afirmat că 51 de răniți au fost trimiși la spitalul de la Novoazovsk, care se află în regiunea autoproclamată a Republicii Populare Donețk.

Konașenkov a spus că numai în ultima zi 694 de „militanți” ucraineni s-au predat la Azovstal. Partea ucraineană nu a actualizat până acum numărul celor care au părăsit Azovstal și nu a dat nici detalii despre stadiul negocierilor pentru schimbul cu prizonierii ruși.

Majoritatea soldaților Azovstal par să fi fost duși în Olenivka, un oraș aflat în apropierea liniei frontului, dar pe teritoriul controlat de autoproclamata Republică Doneţk.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat marți că procesul de negociere cu Rusia privind evacuarea ultimilor soldați din combinatul siderurgic Azovstal continuă. Urmează încheierea „misiunii de luptă” a forțelor ucrainene la complex, care a fost timp de câteva săptămâni ultima redută într-un oraș ocupat de trupele ruse.

Ucraina a declarat că se așteaptă să efectueze un schimb de prizonieri de război ruși pentru soldații grav răniți.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite