Rusia şi-a continuat atacurile în estul Ucrainei

Razboi Ucraina / captura video
Razboi Ucraina / captura video
17 aprilie 2023, 07:44

În acest atacuri, unităţile ruseşti au suferit pierderi grele, a anunţat comandamentul armatei ucrainene în raportul zilnic, fără a oferi detalii suplimentare. Nu a fost posibilă verificarea informaţiilor.

Un total de 45 de atacuri ruseşti au fost respinse în jurul localităţilor Bahmut şi Mariinka, potrivit armatei, care a spus că linia frontului a rămas neschimbată.”Inamicul suferă pierderi semnificative, dar îşi menţine planurile de a ocupa teritoriul ucrainean”, se arată în raport.

Conform Reuters, Rusia a anunţat duminică că unităţile de mercenari Wagner sprijinite de trupele aeriene au capturat încă două blocuri în oraşul Bahmut, ţinta unei ofensive majore a Moscovei.

Wagner conduce încercarea Rusiei de a lua Bahmut încă din vara trecută, în ceea ce se dovedeşte a fi, pentru ambele părţi, cea mai lungă şi mai mortală bătălie a războiului.

Ministerul rus al Apărării a declarat că echipele de asalt Wagner au ocupat două blocuri în părţile de nord-vest şi de sud-est ale oraşului Bahmut, care a fost în mare parte distrus în lupte. A adăugat că unităţile de paraşutism ale armatei ruse au sprijinit luptătorii Wagner blocând forţele ucrainene pe flancuri.

Reuters nu a putut verifica în mod independent afirmaţiile autorităţile ruse, pe care Kievul nu le-a abordat în mod direct.

Serhii Cerevatîi, purtătorul de cuvânt al comandamentului militar de est al Ucrainei, a declarat că trupele Wagner atacă de zeci de ori pe zi.”Inamicul a continuat să ne atace poziţiile cu un zel satanic”, a declarat el pentru postul de televiziune al parlamentului ucrainean, notează Agerpres.

Marea Britanie a informat vineri, într-o actualizare a informaţiilor de pe front, că trupele ucrainene au fost forţate să se retragă de pe un teritoriu din oraş în faţa unui nou asalt rusesc.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite