Rusia prezidează Consiliul de Securitate al ONU în luna aprilie. Forul Națiunilor Unite a cerut Moscovei să înceteze cu amenințările nucleare

1 aprilie 2023, 07:59

Aseară însă, forul Națiunilor Unite a cerut Rusiei să înceteze cu amenințările nucleare.

Este vorba despre intenția rușilor de a muta arme nucleare pe teritoriul Belarusului, intenție confirmată chiar de președintele Lukașenko.

De astăzi, timp de o lună, potrivit principiului de rotație, Rusia va conduce organismul ONU a cărui misiune este să păzească și protejeze securitatea internațională. Rusia a mai prezidat consiliul de securitate al Națiunilor Unite înainte de a invada Ucraina, în februarie anul trecut.

Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, va prezida la New York o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU în aprilie.

„Un alt eveniment-cheie al preşedinţiei ruse va fi dezbaterea publică de înalt nivel a Consiliului (de Securitate) despre ‘Un multilateralism eficient prin apărarea principiilor Cartei Naţiunilor Unite’. Această reuniune va fi prezidată de ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov”, a declarat presei purtătoarea sa de cuvânt, Maria Zaharova.

Ea a precizat că Lavrov intenţionează de asemenea să prezideze o sesiune de dezbatere despre Orientul Mijlociu, pe 25 aprilie.

Anterior, Ucraina a calificat viitoarea preşedinţie a Consiliului de Securitate al ONU drept „o glumă proastă”.

„Rusia şi-a uzurpat locul. Ea derulează un război colonial. Preşedintele său este un criminal de război căutat de CPI pentru răpire de copii„, a spus ministrul ucrainean al Afacerilor Externe, Dmitro Kuleba.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite