Rusia prelungeşte pe termen nedefinit interdicţia privind accesul străinilor în ţară, în contextul pandemiei

Kremlin Moscova
Kremlin Moscova
29 aprilie 2020, 19:15

”Până pe 30 aprilie sunt în vigoare restricţiile pentru intrarea străinilor în ţara noastră. Astăzi am semnat o dispoziţie care extinde acest termen până când se va încheia lupta contra infecţiei” COVID-19, a spus premierul rus în timpul unei şedinţe de guvern.

Mihail Mişustin a mai precizat că, pentru diminuarea impactului negativ al acestei măsuri asupra activităţii industriale în Rusia, interdicţia menţionată va cuprinde şi câteva excepţii pentru anumite categorii specifice, cum ar fi specialiştii care desfăşoară activităţi de întreţinere şi reparaţii pentru echipamentele importate.

Premierul rus a cerut mai multor ministere să propună soluţii pentru redresarea economiei afectate de epidemie şi măsuri de asistenţă pentru cetăţeni, în contextul în care economia rusă este afectată în acelaşi timp de măsurile antiepidemice şi de prăbuşirea preţului petrolului.

Preşedintele Vladimir Putin a avertizat, marţi, că Rusia n-a atins încă vârful epidemiei şi a prelungit până pe 11 aprilie vacanţa obligatorie pe care o decretase pentru toată luna aprilie pentru toţi cetăţenii ruşi, obligaţi să rămână în case în acest timp pentru a stopa răspândirea coronavirusului.

Conform datelor oficiale, numărul cazurilor de COVID-19 confirmate în Rusia se apropia miercuri de 100.000, iar cel al deceselor a ajuns la 972.

(sursa: Agerpres)

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite