Rusia nu crede în pierderi. Experți: Moscova, cei mai mulți morți din acest an, în luptele din estul Ucrainei. Bătăliile de la Avdiivka, mai violente decât cele de la Bahmut

29 octombrie 2023, 20:58

Serviciile de informații britanice apreciază că Moscova a trimis cel puțin 8 brigăzi în luptele de la Avdiivka începute la mijlocul acestei luni. Asta înseamnă aproximativ 40.000 de soldați, dintre care 5.000 ar fi murit în lupte.

În total, potrivit oficialilor de la Kiev, în războiul din Ucraina ar fi murit aproape 300.000 de ruși.

Ucrainenii recunosc că luptele din sectorul Donețk sunt mult mai violente decât cele de la Bahmut.

– La Bahmut a fost mai simplu. Aici ne confruntăm cu mai multe atacuri şi soldaţi decât la Bahmut.

– Este mai rău aici?

– Da.

Militarii ucraineni spun că rușii le iau cu asalt pozițiile în atacuri pur și simplu sinucigașe.

Dacă numărul morților nu contează pentru Kremlin, amploarea dezastrului pare să îl fi pus în alertă pe președintele din Belarus.

Aleksander Lukașenko, preşedintele Belarusului:Recent, Rusia a încercat ofensiva în regiunea Avdiivka. Mulţi oameni au murit. Şi tot nu au reuşit (victoria). Sunt la egalitate, până la moarte, blocaţi. Oamenii mor.

Pe de altă parte, duminică a fost și ultima zi a convorbirilor pentru planul de pace propus de Ucraina, discuții care au avut loc în Malta, cu participarea reprezentanților a 65 de state.

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei:Cinci dintre cele 10 puncte ale formulei (de pace) sunt analizate la summitul din Malta. Acestea sunt securitatea nucleară, cea alimentară, securitatea energetică, eliberarea tuturor prizonierilor şi a persoanelor deportate şi restaurarea integrităţii Ucrainei şi a ordinii mondiale.

Întâlnirea din Malta este considerată deosebit de importantă de către analiștii politici, mai ales că la primele discuții de acest fel, în luna iunie, din Danemarca, au participat doar 15 țări, iar la a doua ședință, din august, în Arabia Saudită, 43.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite