Rusia neagă că trupele sale angajate în campania din Ucraina duc lipsă de muniţie şi de rachete

Tanc rusesc distrus de armata Ucrainei
Tanc rusesc distrus de armata Ucrainei
27 ianuarie 2023, 11:39

„Ceea ce spun inamicii noştri că Rusia a rămas fără rachete, muniţie şi alte lucruri este un nonsens complet”, a afirmat Serghei Cemezov, director general al consorţiului de stat Rostec, într-un interviu pentru agenţia de presă oficială rusă RIA Novosti.

Rostec – principala corporaţie rusă din industria de apărare şi de producţie industrială controlată de stat – grupează peste 800 de companii, majoritatea din industria militară, în care lucrează aproape 600.000 de persoane.

La comanda Ministerului Apărării rus, Rostec „şi-a majorat producţia de muniţie de mai multe ori, iar la unele tipuri de zeci de ori”, susţine responsabilul rus.

Totuşi, cheltuielile pentru muniţiile de orice fel de tip – de la cartuşe pentru arme de calibru mic, obuze de artilerie, tancuri până la rachete – sunt ridicate, a recunoscut în acelaşi timp Cemezov, un apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin.

Chiar dacă efortul principal al companiilor Rostec este îndeplinirea comenzilor primite de la Ministerul Apărării, consorţiul nu intenţionează să-şi cedeze poziţiile pe care le ocupă pe piaţa mondială de armament.

Rosoboronexport, principalul exportator de armament rusesc, integrat în Rostec, „continuă să lucreze la sarcinile stabilite de preşedinte şi de guvern„, a adăugat Cemezov.

„În general, pot spune că le respectăm în pofida obstacolelor puse în cale de ţările neprietenoase. Nu ne vom ceda poziţiile de pe piaţa mondială a armelor„, a insistat el.

În ultimii zece ani, Rusia a exportat anual arme în valoare de aproximativ 15 miliarde de dolari, din care 13 miliarde revin vânzărilor Rosoboronexport, conform EFE, citată de Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite