Rusia lovește la periferia Kievului cu rachete de croazieră, anunţă Ministerul rus al Apărării

15 aprilie 2022, 12:53

„În această seară, o instalație militară de la periferia Kievului a fost lovită de rachete Kalibr de înaltă precizie, cu rază lungă de acțiune, lansate de pe mare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul-maior Igor Konașenkov, citat de CNN.

„Ca urmare a loviturii asupra atelierelor uzinei Zhuliany Vizar pentru producția și repararea sistemelor de rachete antiaeriene cu rază lungă și medie de acțiune, precum și rachete antinavă au fost distruse”, a adăugat Konașenkov.

Armata rusă a avertizat miercuri că va lovi „centrele decizionale” ucrainene – inclusiv cele din capitala Ucrainei – ca răspuns la ceea ce Rusia a declarat că ar fi „tentative de sabotaj și lovituri” pe teritoriul rus.

Loviturile cu rachete asupra capitalei ucrainene „vor crește ca răspuns la comiterea oricăror atacuri de natură teroristă de către regimul naționalist de la Kiev sau sabotaj pe teritoriul Rusiei”, a declarat vineri Konașenkov, folosind un limbaj propagandistic pentru a descrie guvernul ucrainean.

Una dintre cele mai importante nave de război ale Rusiei s-a scufundat, joi, în Marea Neagră. Ucraina a susținut că a lovit crucișătorul rusesc Moskva cu r rachete antinavă, în timp ce armata rusă a recunoscut doar că nava s-a scufundat după un incendiu la bord și detonarea muniției.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite