Rusia l-a invitat pe Roger Waters să vorbească la ONU despre livrările de arme către Ucraina | Diplomat din Consiliul de Securitate: „Diplomaţia rusă era odinioară serioasă. Ce urmează? Mr. Bean?”

Roger Waters
Roger Waters
8 februarie 2023, 09:57

“Diplomaţia rusă era odinioară serioasă. Ce urmează? Mr. Bean?”, a declarat un diplomat din Consiliul de Securitate al ONU, sub protecţia anonimatului.

Roger Waters a fost criticat de susţinătorii Ucrainei atunci când a publicat pe site-ul său, în septembrie 2022, o scrisoare deschisă adresată „primei doamne”a acestei ţări, Olena Zelenska. În acea scrisoare, muzicianul englez s-a pronunţat împotriva furnizării de arme occidentale către autorităţile de la Kiev.

„Să vedem ce ne va spune. Are un punct de vedere şi îl veţi auzi mâine”, a declarat marţi ambasadorul Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia. „Poate că ne va şi cânta ceva”, a adăugat el, în glumă.

Cei 15 membri ai Consiliului de Securitate al ONU s-au întâlnit de zeci de ori după ce Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie 2022. Însă consiliul nu a putut să impună nicio acţiune, deoarece Rusia este una dintre ţările cu drept de veto, alături de Statele Unite, China, Regatul Unit şi Franţa.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă