Rusia își acoperă avioanele de luptă cu anvelope de mașină pentru a le proteja de dronele ucrainene

Rusia își acoperă avioanele de luptă cu anvelope de mașină
Rusia își acoperă avioanele de luptă cu anvelope de mașină
6 septembrie 2023, 10:39

Imaginile din satelit publicate de Maxar de la baza aeriană Engels, din Rusia, arată două bombardiere strategice Tu-95 acoperite cu cauciucuri de mașină.

CNN nu a putut verifica în mod independent de ce au fost amplasate anvelopele pe aeronavă, dar experții spun că ar putea fi o încercare grosieră nu numai de a adăuga un alt strat de protecție împotriva dronelor ucrainene, ci și de a reduce vizibilitatea aeronavei, în special pe timp de noapte.

Mișcarea ar putea avea un efect limitat, potrivit lui Francisco Serra-Martins de la producătorul de drone One Way Aerospace ale cărui drone au fost folosite de forțele ucrainene.

„Ar putea reduce semnătura termică pentru activele de aviație strategică plasate pe platformele aerodromului, dar acestea vor fi în continuare observabile sub camerele cu infraroșu”, a spus el pentru CNN.

Un oficial militar al NATO a declarat pentru CNN că Alianța știa despre această manevră a rușilor. Sub protecția anonimatului acesta a declarat că „nu știm dacă acest lucru va avea vreun efect.”

Ucraina a devenit din ce în ce mai îndrăzneață în a ținti activele strategice în interiorul Rusiei prin atacuri aeriene în ultimele săptămâni, chiar dacă suferă atacuri asupra propriilor orașe, creând o nouă fază a conflictului.

Săptămâna trecută, șase regiuni rusești, inclusiv Moscova, au fost atacate, în cel mai mare asalt cu drone asupra teritoriului său de când a lansat invazia Ucrainei. În orașul Pskov, în apropiere de granița cu Estonia, mai multe avioane de transport ar fi fost avariate când dronele au vizat un aeroport.

La începutul lunii august, Ucraina a declarat că a efectuat lovituri cu drone asupra bazelor care găzduiesc bombardiere supersonice în adâncul teritoriului rus – în ceea ce părea a fi un efort de a reduce puterea aeriană a Rusiei, ceea ce a reprezentat un obstacol major pentru contraofensiva Ucrainei.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite