Rusia este furioasă după ce Statele Unite au adoptat noi sancţiuni la adresa Moscovei

Sute de diplomaţi americani vor fi siliţi să plece acasă până la 1 septembrie. Votul din Congres îl pune într-o situaţie delicată şi pe preşedintele Trump, nevoit să aleagă între dezgheţarea relaţiilor cu Kremlinul şi propriul partid.

28 Iulie 2017, 23:42 |

Guvernul rus a confiscat un depozit și un complex de odihnă din afara Moscovei, folosit de diplomații americani. Serebrianai Bor se află în vestul capitalei şi chiar din timpul dimineţii a fost înconjurat de echipaje de poliţie care nu mai permiteau accesul. La poartă se afişa mesajul: Dragi oaspeţi, intrarea în Serebrianai Bor se face doar cu o legitimaţie.

Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin: “Evident, sancţiunile sunt ilegale din punct de vedere al legislaţiei internaţionale. Încalcă principiile comerţului internaţional şi regulile OMC. Suntem ponderaţi în reacţiile noastre. Dar, la un moment dat, va trebui să ripostăm”.

Ministerul rus de Externe a anunţat că Statele Unite vor fi obligate să-şi reducă personalul, diplomaţi şi angajaţi, până la 455 de oameni, de la 1100.

De un număr egal de diplomaţi dispune Rusia pe teritoriul american. În decembrie, administraţia Obama a expulzat 35 de cetăţeni ruşi şi a confiscat două complexe din New York şi Maryland.

Congresul American a adoptat ieri noi sancţiuni economice la adresa Rusiei, gest care îl pune în dificultate pe preşedinte.

Senatorul republican de Arizona John McCain: "E timpul să răspundem atacului Rusiei asupra democraţiei americane cu putere, hotărâre, scop comun şi acţiune".

Dacă Donald Trump va respinge legea, ea va fi votată din nou şi va intra în vigoare automat.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 10°C
IASI 5°C 4°C
CLUJ 8°C 7°C
CONSTANTA 11°C 7°C
CRAIOVA 18°C 11°C
BRASOV 8°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI