Rusia desfăşoară noi exerciţii la graniţa cu ţara vecină. Reuniune a miniştrilor de Externe din UE, la Bruxelles

24 ianuarie 2022, 18:57

Personalul local şi cel neesenţial pot părăsi Ambasada americană de la Kiev dacă doresc, iar americanii care se află în Ucraina ar trebui să părăsească ţara cu zboruri comerciale sau cu alte mijloace de transport, se precizează în comunicatul Departamentului de Stat. Este evocată situaţia de securitate de la frontiera Ucrainei, calificată drept imprevizibilă. Aici sunt desfăşuraţi peste 120.000 de militari ruşi.

Şeful diplomaţiei UE crede că situaţia nu ar trebui dramatizată. La Bruxelles are loc o reuniune a miniştrilor de Externe din Uniune la care participă online şi secretarul de stat Antony Blinken, pe tema implicaţiilor crizei ucrainene.

Este exclusă în acest moment o intervenţie a României cu trupe sau cu echipamente în zona Ucrainei, a declarat ministru român al Apărării, care a precizat că evoluţiile situaţiei vor fi discutate in CSAT.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului afirmă că posibilitatea unui conflict este foarte ridicată, mai ridicată ca oricând. Ministerul Apărării de la Moscova a transmis noi imagini cu echipamente militare dislocate în Belarus, dar şi de la exerciţiile cu de nave de război din Marea Baltică şi de la cele desfăşurate lângă frontiera cu Ucraina.

De cealaltă parte, ministerul Apărării de la Kiev a anunţat că a primit un al doilea lot de arme din Statele Unite ca parte a unui ajutor defensiv în valoare de 200 de milioane de dolari.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite