Rusia confirmă oficial că ar putea interveni în Belarus. Putin: Am convenit că nu vom folosi aceste forțe decât în cazul în care situația va ieși de sub control

28 august 2020, 08:11

Într-un interviu acordat postului public de televiziune, Vladimir Putin a precizat că Moscova are anumite obligații față de Minsk în virtutea unor acorduri bilaterale și multilaterale, respectiv Uniunea Rusia – Belarus și Organizația Tratatului pentru Securitate Colectivă. Liderul de la Kremlin a recunoscut că are deja pregătite forțe pentru o eventuală intervenție în Belarus.

Vladimir Putin: Alexandr Grigorievici (Lukaşenko) m-a rugat să îi pregătesc anumite forţe de poliţie de rezervă. Deja am făcut acest lucru. Dar am convenit că nu vom folosi aceste forţe decât în cazul în care situaţia va ieşi de sub control.

Putin a mai acuzat statele occidentale că încearcă să influențeze evoluțiile din Belarus și a subliniat că Rusia are o atitudine cu mult mai moderată decât europenii sau americanii.

În ciuda așteptărilor din partea opiniei publice, șeful statului rus nu a făcut nicio referire la cazul otrăvirii lui Alexei Navalnyi

S-a autosesizat însă procuratura rusă care a demarat o anchetă privind circumstanțele în care opozantului Kremlinului i s-a făcut rău în avion.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite