Rusia caută o rachetă balistică intercontinentală lansată de Coreea de Nord în timpul unui exercițiu

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică „neidentificată
Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică „neidentificată
15 iulie 2023, 16:00

Rudenko a declarat că Ministerul rus al Apărării a deschis o investigație, dar că „până acum nu există informații clare că racheta a căzut în zona economică a Rusiei”, transmit agențiile RIA și TASS, citate de Reuters.

Racheta Hwasong-18 este punctul forte al forței nucleare pe care o posedă Coreea de Nord, iar testul a fost „un avertisment practic, puternic” pentru Statele Unite și alți adversari, a anunțat presa de la Phenian.

Testul a fost condamnat de Statele Unite, de Coreea de Sud și Japonia, dar Rusia a catalogat acțiunea drept un răspuns la acțiunile Washingtonului și ale aliaților săi, care, de fapt, ar fi determinat Coreea de Nord „să își consolideze puterea de apărare.”

Din cauza programelor sale nucleare, Coreea de Nord este sub sancțiunile Națiunilor Unite încă din 2006. Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite a fost însă divizat în ultimii ani în privința modalităților de acțiune. Rusia și China, ambele cu drept de veto, sunt de părere că mai multe sancțiuni nu vor avea niciun rezultat și vor chiar o relaxare a măsurilor de acest tip.

Potrivit secretarului general adjunct al ONU, Khaled Khiari, cel mai recent test cu rachetă nord-coreeană a durat aproximativ 74 de minute. Racheta a călătorit peste 1.000 km (625 mile). Khiari a spus că s-a prăbușit în mare, în zona economică exclusivă a Rusiei, dar aproape de apele japoneze.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite