Rusia blochează site-ul RFI şi versiunea în limba rusă a site-ului Moscow Times

The Moscow Times
The Moscow Times
15 aprilie 2022, 16:42

Site-ul www.rfi.fr este de acum inclus pe lista site-urilor blocate în Rusia de către Serviciul federal rus pentru controlul în domeniul comunicaţiilor, al tehnologiilor informaţionale şi mass-media (Roskomnadzor), au constat jurnalişti de la AFP, care nu au putut deschide respectivul site media decât prin reţeaua virtuală privată (VPN).

Roskomnadzor nu a precizat motivul blocării site-ului RFI, indicând doar că a răspuns unei solicitări din partea Parchetului general al Rusiei.

Finanţat de statul francez, RFI dispune de zeci de corespondenţi în întreaga lume, precum şi de un serviciu în limba rusă cu sediul în Franţa. Această media este renumită în special pentru acoperirea evenimentelor din Africa.

Tot astăzi, Moscow Times a indicat că furnizorii ruşi de servicii de internet au început deja să blocheze versiunea rusă a site-ului, după o notificare din partea Roskomnadzor.

Moscow Times a indicat pe site-ul său în limba engleză că serviciul în limba rusă a fost blocat în urma unui articol apărut în 4 aprilie, în care a relatat despre refuzul unor militari din OMON – trupele speciale ale Ministerului rus de Interne – de a merge să lupte în Ucraina, unde Moscova spune că a lansat o „operaţiune militară specială”.

Titlul articolului: RKN a blocat site-ul serviciului rus The Moscow Times pentru știrile despre refuzul polițiștilor de a lupta în Ucraina.

De la începutul ofensivei în Ucraina, la 24 februarie, autorităţile ruse au crescut puternic presiunea asupra ultimelor media independente şi critice la adresa Kremlinului prezente în ţară.

Zeci de site-uri media ruse şi străine, între care și cel al BBC, au fost deja blocate în Rusia.

În plus, a fost restricţionat accesul la mai multe reţele de social media, precum Twitter, Facebook şi Instagram.

VEZI ȘI Rusia ceartă Google pentru presupusa opțiune de traducere a sintagmei „dragi ruși” în „morți ruși”

Conform unei legi recent adoptate, publicarea de informaţii despre conflict considerate drept false de către autorităţi se pedepseşte cu până la 15 ani de închisoare.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite