Ambasadorul rus la Berlin avertizează Germania că decizia de a trimite tancuri Ucrainei este „extrem de periculoasă” și duce conflictul „la un nou nivel”

Tanc Leopard produs de Rheinmetall
Tanc Leopard produs de Rheinmetall
25 ianuarie 2023, 15:28

Această decizie extrem de periculoasă duce conflictul la un nou nivel și contrazice declarațiile politicienilor germani despre dorința Republicii Federale Germania de a nu fi atrasă în el.  (Decizia) distruge rămășițele încrederii reciproce, provoacă daune ireparabile stării deja deplorabile a relațiilor ruso-germane și pune la îndoială posibilitatea normalizării lor în viitorul apropiat„, a afirmat ambasadorul rus în Germania, Sergei Nechayev, citat de The Guardian.

Decizia de a aproba livrarea tancurilor Leopard către Ucraina echivalează cu „refuzul” guvernului german „de a-și recunoaște responsabilitatea istorică față de poporul nostru pentru crimele teribile ale nazismului din timpul Marelui Război Patriotic, și condamnarea la uitare a căii dificile a reconcilierii postbelice între ruși și germani. Cu aprobarea conducerii Germaniei, tancuri de luptă cu cruci germane vor fi din nou trimise pe „frontul de est”, ceea ce va duce inevitabil la moartea nu numai a soldaților ruși, ci și a populației civile„, a mai spus ambasadorul.

Germania va trimite tancuri Leopard 2 în Ucraina și va aproba reexportul acestora din țările partenere, a anunțat miercuri purtătorul de cuvânt al guvernului german Steffen Hebestreit. Antrenamentul trupelor ucrainene în Germania va începe în curând, iar Germania va oferi, de asemenea, logistică și muniție.

CITIȚI ȘI:

Olaf Scholz, despre decizia de a furniza Ucrainei tancuri Leopard 2: Urmează bine-cunoscuta noastră linie de sprijinire a Ucrainei

Război în Ucraina, ziua 336. Kremlinul transmite că tancurile promise Ucrainei vor arde ca și celelalte

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite