Rusia anunţă că a trimis avioane pentru a intercepta drone deasupra Mării Negre, dar nu a precizat cui aparțin aparatele de zbor

Sistem Bayraktar TB2
Sistem Bayraktar TB2
23 august 2023, 07:00

„Două avioane ruseşti au decolat pentru a preveni o posibilă încălcare a graniţei Rusiei şi pentru a bloca misiunea de recunoaştere electronică a dronelor„, a spus Ministerul Apărării, iar după aceea „dronele şi-au schimbat cursul şi au părăsit zonele în care efectuau o recunoaştere aeriană”.

Marea Neagră se confruntă cu o sporire a tensiunilor de când Rusia a decis, la mijlocul lunii iulie, să nu prelungească acordul vizând protejarea exportului de cereale ucrainene pe mare.

În ultimele luni au avut loc numeroase incidente în care au fost implicate avioane ruseşti şi occidentale deasupra Mării Negre şi a Mării Baltice.

Tensiunile au atins un nivel deosebit de înalt când o dronă americană Reaper s-a prăbuşit în Marea Neagră după ce s-a ciocnit cu un avion de luptă rusesc la mijlocul lunii martie. În luna mai, Moscova a declarat că a interceptat deasupra Mării Baltice patru bombardiere strategice americane în două incidente separate în cursul unei săptămâni. De asemenea, Rusia a anunţat în ultimele luni că a interceptat avioane franceze, germane, poloneze şi britanice. Preluare: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite