Rusia ameninţă Ucraina. Declarațiile lui Vladimir Putin au fost făcute în dialogul anual cu cetățenii

7 iunie 2018, 15:18

A fost un maraton televizat, transmis în direct de principalele canale de știri din Rusia.

Este cel de-al 16-lea dialog cu cetățenii cu cetățenii ruși în acest format, axat mai mult pe problematica internă, a transmis corepsondentul nostru la Moscova, Liviu Iurea, pentru Telejurnalul de la ora 14.00.

Timp de două săptămâni, un dispecerat creat special pentru această emisiune a contabilizat peste două milioane de întrebări venite din partea cetățenilor din diferite colțuri ale Federației Ruse. Au fost întrebări legate de vârsta de pensionare, loturile de pământ care trebuie să fie date gratuit familiilor cu mulți copii sau de ce sunt atât de scumpe biletele de avion spre partea europeană a Rusiei și Extremul Orient.

Au fost și câteva chestiuni legate de agenda internațională. De pildă, Vladimir Putin a fost întrebat când crede că Occidentul va renunța la politica de izolare și sancțiuni impusă Rusiei. Liderul de la Kremlin a răspuns fără echivoc: Când statele occidentale vor realiza că măsurile impuse până acum sunt contraproductive, nu duc la nimic bun și vor înțelege că trebuie să țină cont și de interesele Rusiei.”

Președintele Putin a mai făcut o afirmație interesantă vizavi de situația din estul Ucrainei. A fost întrebat cum va reacționa Rusia dacă autoritățile de la Kiev vor încerca să instituie prin forță ordinea în provinciile rebele. Răspunsul lui Putin a fost: „Orice provocare de genul acesta va avea efecte dezastruoase asupra statalității Ucrainei.” O declarație care arată că Moscova nu va stat deoparte și va sprijini în continuare pe separatiștii pro-ruși din regiunea Donbas și Lugansk.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă