Rusia amenință că va rupe relațiile cu Uniunea Europeană dacă Bruxelles-ul va adopta noi sancţiuni economice

12 februarie 2021, 14:25

Răspunsul tranșant al șefului diplomației de la Moscova vine în contextul în care Uniunea Europeană pregătește noi sancțiuni în cazul lui Alexei Navalnyi. Opozantul rus, aflat deja în închisoare, cere cancelariilor occidentale să fie mai dure cu regimul de la Kremlin, să impună restricții de călătorie și să înghețe activele unor persoane din anturajul președintelui Putin.

Serghei Lavrov nu exclude ruperea relațiilor cu Uniunea Europeană.

”Cu Uniunea Europeană ? Noi pornim de la premisa: Dacă mai vedem încă odată, așa cum am observat de mai multe ori că pe anumite domenii se aplică sancțiuni care pot provoca riscuri pentru economia noastră, mai ales în sferele cele mai sensibile, sigur că da. Repet, nu vrem să ne izolăm de viața internațională, dar trebuie să ne pregătim pentru asta. Dacă vrei pace, pregătește-te de război”, spune Serghei Lavrov, ministrul rus de externe.

Relațiile dintre Rusia și Occident trec printre perioada extrem de tulbure după arestarea și încarcerarea lui Alexei Navalnyi, o voce critică la adresa Kremlinului.

Alexei Navalnyi este citat chiar astăzi într-un nou proces, în care este acuzat că a jignit un veteran. Procuratura rusă intenționează să îi deschidă lui Navalnyi un al treilea dosar penal pentru că ar fi cheltuit în folos propriu anumite sume de bani strânse din donații, pe linia fundației anticorupție pe care o conduce.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite