Rusia amenință Statele Unite cu rachete capabile să loveasca oriunde, chiar și Washingtonul, dacă americanii vor instala noile sisteme de armament în Europa

20 februarie 2019, 22:35

Președintele rus nu a ratat ocazia să critice din nou Statele Unite pentru că nu au motivat corect decizia de retragere din Tratatul privind forțele nucleare intermediare.

Vladimir Putin, președintele Rusiei: „Folosind  rachete cu rază medie de acţiune, amplasând în România şi Polonia sisteme care pot fi folosite şi pentru lansarea rachetelor de croazieră Tomahawk, SUA au încălcat în mod direct şi grav prevederile Tratatului INF„.

„Nu are nici o relevanţă ce spune dl. Putin pentru că dl. Putin ştie, așa cum ştiu şi alţii, că acest tratat sau ieşirea din tratat a Americii nu se referă la Federaţia Rusă sau nu se referă în primul rând la Federaţia Rusă, ci se referă în primul rând la China. Acest tratat a ţinut blocată şi America, și partea americană, și partea rusă, în a construi rachete care să fie competitive cu ce chinezii au construit sau au de gând să construiască”, a subliniat pentru Știrile  TVR Dan Dungaciu, analist politic.

Experții militari de la Moscova susțin că rachetele de croazieră Tomahawk care pot fi lansate din sistemul Aegis Ashore sunt capabile să atingă teritoriul rus în numai 10 minute.

Vladimir Putin: „Rusia va fi constrânsă să amplaseze armament care va putea fi folosit nu doar împotriva teritoriilor de unde provine o ameninţare directă, dar şi împotriva teritoriilor unde se află centrele de decizie de folosire a rachetelor care ne ameninţă„.

La fel ca și în discursul de anul trecut, liderul de la Kremlin s-a lăudat cu noutățile Rusiei în materie de armament. În primăvară va fi lansat la apă primul submarin nuclear dotat cu drona subacvatică Poseidon.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite