Rusia: Aleksei Navalnîi, judecat pentru calomnie

12 februarie 2021, 21:01

Audierile de astăzi au fost marcate de schimburi de replici dure între judecător și Aleksei Navalnîi. Opozantul rus susține că tot procesul este o farsă și reproșează magistraților că sunt părtinitori și subordonați puterii.

Tratamentul, care îi este aplicat lui opozantului rus, riscă să atragă noi sancțiuni la adresa Moscovei din partea comunității internaționale. Navalnîi cere cancelariilor occidentale să fie mai dure cu regimul de la Kremlin, să impună restricții de călătorie și să înghețe activele unor persoane din anturajul președintelui Puțin.

Ministrul de Externe, Serghei Lavrov declară că Rusia nu mai tolerează să tot fie pedepsită și spune că nu exclude ruperea relațiilor cu Uniunea Europeană.

Moscova face apel la Uniunea Europeană să coopereze cu Rusia în baza principiilor egalității și a respectului reciproc.

La câteva ore după afirmațiile ministrului rus de Externe, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat că poziția exprimată de Serghei Lavrov a fost interpretată greșit. Dimitrii Peskov afirmă că Rusia nu va fi cea care să inițieze ruperea relațiilor cu Uniunea Europeană ci dimpotrivă, dorește să le dezvolte.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite