Rusia afirmă că a respins un atac cu drone în Crimeea

Peninsula Crimeea
Peninsula Crimeea
29 octombrie 2022, 15:04

Într-o postare pe rețelele de socializare, primarul din Sevastopol, Mihail Razvozhaiev, a declarat că „nicio instalație din oraș nu a fost lovită”.

„Situația este calmă și sub control. Toate echipele operaționale sunt în așteptare”, a spus el.

Agenția de știri de stat rusă TASS a relatat că feriboturile și bărcile nu au deocamdată acces în golf.

Sevastopolul, împreună cu restul Crimeii, este recunoscut la nivel internațional ca făcând parte din Ucraina. Este cel mai mare oraș din peninsulă și a fost un port important și o bază navală majoră pentru Flota rusă din Marea Neagră.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a promis să „elibereze” întregul teritoriu al țării, inclusiv Crimeea, care se află sub ocupație rusă din 2014.

Vestea vine în contextul în care un jurnalist rus care lucra pentru un important organ de presă susținut de Kremlin a fost ucis vineri într-un accident armat pe un teren de antrenament militar din Crimeea, au anunțat oficialii ruși și mass-media de stat.

Între timp, un oficial ucrainean a afirmat vineri că trupele țării sale sunt pe punctul de a controla o autostradă cheie între orașele cruciale Svatove și Kreminna din regiunea Lugansk.

Serhi Haidai, șeful administrației militare regionale din Lugansk, a postat pe rețelele de socializare vineri seara târziu că drumul se află „practic sub control ucrainean”.

Orașele sunt obiective majore pentru forțele armate ucrainene care încearcă să avanseze spre est în Lugansk, care se află predominant sub ocupație rusă.

Într-o postare separată, sâmbătă dimineață, Haidai a declarat că Ucraina a efectuat lovituri aeriene asupra pozițiilor rusești și a sistemelor de apărare aeriană.

„Unitățile de rachete și artilerie au lovit poziții inamice unde se aflau baterii de sisteme de artilerie autopropulsate și alte obiective militare importante”, a declarat Haidai.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite