Rusia acuză înainte de alegerile din Republica Moldova. Moscova anunță că a fost deschis dosar penal pe numele lui Vladimir Plahotniuc, liderul democraţilor

22 februarie 2019, 20:17

Ministerul rus de Interne a anunţat pe pagina sa oficială că a reținut o persoană care ar face parte dintr-un grup criminal internațional și care ar fi scos ilegal din Federația Rusă câteva zeci de miliarde de ruble.

Moscova susţine că acţiunile ilegale ar fi avut loc în anii 2013-2014.

Irina Volk, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Interne: Organizatorii activităților ilegale, potrivit anchetei, au fost persoane care deţin cetăţenia Federaţiei Ruse, Vladimir Plahotniuc și Veaceslav Platon. În total, în afara Federaţiei Ruse au fost scoase ilegal peste 37 de miliarde de ruble.

Vlad Plahotniuc nu a comentat aceste acuzaţii.

În schimb, purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat consideră că dosarul deschis de ruși pe numele lui Plahotniuc, cu două zile înaintea alegerilor parlamentare din Republica Moldova, este o intervenție abuzivă a Moscovei în încercarea de a influența rezultatul scrutinului.

Vitalie Gămurari, purtător de cuvânt al PDM: „Din păcate, Rusia nu renunță la războiul hibrid dus nu doar împotriva Partidului Democrat, dar împotriva Republicii Moldova și a cetățenilor ei, iar această nouă acțiune este o intervenție extrem de gravă în modul de desfășurare a alegerilor din țara noastră” (Sursa: Facebook.com )

Reprezentantii partidului de guvernământ susţin că vor sesiza instituțiile internaționale în legătură cu acest caz de imixtiune a Federației Ruse în alegerile din Moldova.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite