Rusia a suplimentat cu 7 mii de soldați efectivele de la granița cu Ucraina. Calcule făcute de Statele Unite

Atac iminent în Ucraina
Atac iminent în Ucraina
17 februarie 2022, 03:05

Un oficial al administrației Biden citat de CNN a subliniat că aceste calcule raportate miercuri seară arată că afirmațiile Moscovei privind retragerea sunt false și că favorizarea de către președintele Vladimir Putin a soluției diplomatice este doar o aparență.

Totul arată că ei afirmă doar public că sunt deschiși dialogului, fac aserțiuni despre o detensionare, în timp ce în particular se mobilizează pentru război„, a declarat oficialul.

Potrivit acestor date recente, numărul forțele masate de Rusia la graniță depășește 150 de mii, limită menționată de președintele Joe Biden în discursul său de marți seară. De altfel, liderul de la Casa Albă a remarcat că forțele ruse au rămas mobilizate pe poziții de amenințare la granița Ucrainei.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a subliniat miercuri că Alianța nu a văzut niciun semn de dezescaladare și a remarcat că semnalele transmise de Moscova pentru continuarea eforturilor diplomatice constituie baza unui optimism precaut.

Secretarul de stat Antony Blinken a subliniat, la rândul său, că e o diferență între ceea ce spune Rusia și ceea ce face Rusia. „Ce vedem acum nu este o retragere semnificativă”, a ținut să remarce Blinken.

VEZI și Casa Albă: E o diferență între ce spune Rusia și ce face Rusia. Fereastra pentru o invazie în Ucraina rămâne deschisă. Avertisment privind un pretext fabricat – scenariul posibil implică regiunea Donbas

Şeful Serviciului de informaţii externe estonian a indicat miercuri că 10 grupuri de luptă ale trupelor ruse s-au deplasat spre graniță, pentru a li se alătura celor 100 de grupuri de luptă deja mobilizate.

Mikk Marran a estimat că unii dintre soldaţi vor rămâne probabil în Belarus după încheierea exerciţiului de pe 20 februarie, ceea ce ar însemna o reducere a timpului de acțiune în ipoteza unui atac asupra țărilor baltice.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite