Rusia a lansat un atac cu 60 de rachete asupra Ucrainei, anunţă Kievul

Război în Ucraina ziua 243 / Operational Command South Facebook
Război în Ucraina ziua 243 / Operational Command South Facebook
16 decembrie 2022, 11:02

Publicaţia locală Ukrainska Pravda a relatat totodată că au putut fi auzite explozii în Kiev şi Harkov, al doilea oraş ca mărime al ţării, însă nu a precizat dacă s-au înregistrat victime sau pagube materiale.

Atacul din Kiev a fost confirmat de primarul capitalei ucrainene, Vitali Kliciko, care a anunţat că oraşul a fost atacat vineri cu rachete în mai multe puncte de pe malul stâng al fluviului Nipru, care străbate Kievul.

”Rusia a lovit malul stâng al capitalei”, în mai multe locuri, la primele ore ale dimineţii de vineri, a scris Kliciko pe canalul său de Telegram. ”Echipele de salvare au fost trimise la locurile afectate’‘, a adăugat el, dar nu a făcut referire la pierderi de vieţi omeneşti sau la pagube materiale în urma acestor atacuri.

”Nu părăsiţi adăposturile! Atacul împotriva capitalei este încă în desfăşurare’‘, a mai scris Kliciko, citat de AFP. Omologii săi din Harkov (nord-est) şi Poltava (centru-est) au anunţat la rândul lor că oraşele lor au rămas fără electricitate după bombardamentele matinale.

Totodată, potrivit Reuters, operatorul căilor ferate ucrainene a transmis că mai multe linii de cale ferată în regiunile Harkov, Kirovohrad, Doneţk şi Dnipropetrovsk au rămas fără curent electric după atacurile ruse cu rachete.

Ucraina s-a trezit vineri dimineaţă în sunetul sirenelor în întreaga ţară care avertizau cu privire la atacuri aeriene, a declarat Vitalii Kim, şeful administraţiei militare din regiunea Nikolaiev (Mikolaiv), care a menţionat că a numărat cel puţin 60 de rachete.

”Primele sirene au sunat în zori de zi, la ora locală 08:00 (06:00 GMT) şi au vizat inclusiv malul stâng (al fluviului Nipru). La ora locală 08:10 a sunat o sirenă antiaeriană la Kiev, iar apoi în provinciile Jîtomîr şi Viniţa
”, a adăugat responsabilul militar regional pe contul său de Telegram.

”Nu ignoraţi alertele de raiduri aeriene, rămâneţi în adăposturi’‘, a scris pe Telegram şi adjunctul şefului administraţiei prezidenţiale, Kirilo Timoşenko.

Din octombrie, Rusia a lansat mai multe valuri de atacuri asupra infrastructurii energetice a Ucrainei, provocând pene de curent în întreaga ţară.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite