Rusia a lansat o rachetă Soiuz cu un satelit militar la bord

Rusia a lansat o rachetă Soiuz cu un satelit militar la bord / Pixabay
Rusia a lansat o rachetă Soiuz cu un satelit militar la bord / Pixabay
2 noiembrie 2022, 15:53

”La 09:48 ora Moscovei (06:48 GMT) de pe cosmodromul experimental statal al Ministerului Apărării Rusiei (Pleseţk), în regiunea Arhanghelsk, Forţa Aerospaţială a realizat lansarea unei rachete purtătoare de clasă medie Soiuz-2.1b cu un satelit militar”, a anunţat ministerul rus într-un comunicat.

La rândul său, serviciul de presă al corporaţiei ruse OKD, care aparţine grupului Rostec, a informat că satelitul ”a fost pus pe orbită la ora prevăzută”, potrivit agenţiei ruse Interfax.

În ultimele luni, Rusia, care a invadat Ucraina în februarie, a lansat mai mulţi sateliţi militari. Numai în octombrie, a pus pe orbită trei sateliţi militari, unul la 15 octombrie şi alţi doi la 22 octombrie, care au fost lansaţi cu rachete purtătoare Angara şi Soiuz-2.1b, dar şi un satelit de navigaţie Glonass-K, controlat tot de Ministerul Apărării de la Moscova.

Anterior, în august, a fost lansat un alt satelit militar, Kosmos-2558, după o altă serie de lansări de echipamente de comunicaţii, navigaţie şi de uz militar efectuate în martie, aprilie, mai şi iulie. Toate echipamentele sunt controlate de Forţa Aerospaţială rusă, potrivit EFE.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite