Rusia a lansat rachete S-300 asupra orașului Zaporojie. Centru de reabilitare pentru copii cu nevoi speciale, distrus. Cele mai mari oraşe din regiune, sub ocupație rusă, dar centrul administrativ e sub controlul Ucrainei

Rachetă S-300
Rachetă S-300
3 octombrie 2022, 10:51

Există riscul unor noi atacuri. Aveţi grijă de voi!„, a spus el, adresându-se localnicilor.

În aceeaşi postare, responsabilul ucrainean adaugă că, în afară de oraşul Zaporojie, au fost vizate alte două localităţi din apropiere.

Anatoli Kurtev, primarul interimar al oraşului, a declarat că, în urma noului atac asupra Zaporojie, există victime, dar fără să ofere detalii.

„În urma atacului inamic, au fost distruse obiective ale infrastructurii civile. Din păcate, există victime. La faţa locului acţionează toate serviciile competente”, a indicat Kurtev, promiţând să revină ulterior cu mai multe detalii.

Conform unor informaţii preliminare, cel puţin o persoană a fost spitalizată ca urmare a atacului cu rachete împotriva centrului de reabilitare, unde învăţau copii cu nevoi speciale. Nu se ştie dacă este vorba de un adult sau de un copil.

Forţele ruse au ocupat de la începutul invaziei pe scară largă în Ucraina cea mai mare parte din regiunea Zaporojie (sudul Ucrainei), unde se află situată cea mai mare centrală nucleară din Europa.

Cele mai mari oraşe din regiune – Berdiansk, Melitopol, Tokmak, Enerhodar – se află sub ocupaţie rusă. Centrul administrativ al regiunii se află însă sub controlul Ucrainei.

Cu o zi în urmă, invadatorii ruşi au lovit Zaporojie şi suburbiile sale cu 4 rachete S-300, distrugând mai multe obiective de infrastructură industrială.

Dar atacul cel mai sângeros din ultimul timp datează din 30 septembrie, când forţele ruse au lovit o coloană de maşini civile care aşteptau la coadă la ieşirea din oraş spre teritoriul ocupat temporar de ruşi. 31 de persoane au fost ucise. 

În ultimele 24 de ore, forţele ruse au lansat 11 rachete de diferite tipuri, efectuând alte 10 atacuri aeriene pe teritoriul Ucrainei, precum şi 65 de bombardamente cu sisteme de lansare multiplă de rachete împotriva a zeci de localităţi, a raportat Statul Major General al armatei ucrainene, într-un buletin informativ.

În cel puţin 35 de localităţi au fost semnalate distrugeri.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite