Rusia a închis frontierele, până la 1 mai. Cetățenii străini pot ieși din țară, însă nu se mai pot întoarce

18 martie 2020, 09:11

Guvernul rus precizează că prin decizia luată dorește să asigure protejarea populației și să prevină propagarea infecției de coronavirus.

Practic, un cetățean străin poate ieși acum din Rusia însă nu se mai poate întoarce, chiar dacă are viza valabilă.

De săptămâna viitoare, școlile se vor închide cel puțin pentru o perioada de 3 săptămâni. Edilul capitalei ruse ,Serghei Sobyanin, a ținut să precizeze că închiderea școlilor nu trebuie percepută ca pe o vacanță suplimentară ci ca o măsură de izolare voluntară.

De aceea, părinților li se recomandă să nu își petreacă timpul cu copii prin mall-uri , parcuri sau alte spații publice. Și muzeele își restrâng activitatea, la fel ca și sălile de spectacol.

În mijloacele de transport în comun nu se mai vând bilete la șofer. Taximetriștii sunt obligați să aibă șervețele umede , dezinfectant și să igienizeze mașină după fiecare cursa.

Împreună cu agenții de circulație, inspectorii serviciului de securitate în trafic au început să controleze șoferii de taxi.

Potrivit noilor reglementări , parcurile de taxiuri au obligația să asigure șoferii cu materiale dezinfectante și de protecție.

În magazine au început să lipsească de pe rafturi unele produse alimentare. Carnea dispare imediat cum este adusă în galantar la fel și pastele, făina și hrișcă.

Autoritățile fac apel la populație să nu își facă provizii nejustificate și să nu golească magazinele pentru că generează și mai multă panică.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite