Rusia a fost exclusă de la Jocurile Olimpice și Cupa Mondială de Fotbal din 2022. Reacţia presei internaţionale

Rusia riscă să fie exclusă de la Jocurile Olimpice și Cupa Mondială de Fotbal din 2022
Rusia riscă să fie exclusă de la Jocurile Olimpice și Cupa Mondială de Fotbal din 2022
9 decembrie 2019, 11:57

Totuși, sportivii pot concura ”pe cont propriu”, iar eventualele performanțe pe care le pot obține, nu vor fi trecute în dreptul Rusiei. Acest lucru s-a întâmplat la Jocurile Olimoice din 2018, când nu mai puțin de 168 de sportivi au concurat sub steag neutru.

Decizia a fost luată de WADA în cadrul unei întruniri de la Lausanne (Elveția), în unanimitate. Totuși, naționala de fotbal a Rusiei va participa la EURO 2020, competiție în cadrul căreia va organiza și câteva meciuri.

Întreg scandalul a început după ce Rusia a fost acuzată că a ascuns mii de rezultate pozitive la testele antidoping ale sportivilor.

Reacția presei internaționale după sancțiunea primită de Rusia de la WADA

Presa internațională a reacționat imediat la anunțul momentului în sportul mondial, excluderea Rusiei de la competițiie sportive majore pentru următorii patru ani. Publicațiile de sport deschid site-urile cu această știre.

Agenția Mondială Anti-Doping a decis ca Rusia să primească interdicția pentru faptul că a ascuns rezultatele pozitive a mii de sportivi.

The Sun – ”Națiunea care a găzduit Campionatul Mondial din 2018 a fost lovită cu o suspendare incredibilă de WADA”.

AS – ”Agenția Mondială Anti-Doping a exclus Rusia pentru că a ascuns testele ieșite pozitive la laboratorul din Moscova. Nu va putea organizaz niciun eveniment în toată această perioadă”.

Sky Sports –Rusia a fost suspendată timp de 4 ani, de către WADA, de la toate evenimentele sportive majore”.

L’Equipe – ”Agenția Mondială Anti-Doping a exclus Rusia de la Jocurile Olimpice și de la Campionatul Mondial. Suspendarea este de 4 ani”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite