Rusia a efectuat exerciţii nucleare strategice: Obiectivele prevăzute au fost atinse pe deplin, toate rachetele şi-au atins ţintele fixate

19 februarie 2022, 12:47

Preşedinţia rusă a comunicat  că „obiectivele prevăzute pentru exerciţiile forţelor de descurajare strategică au fost atinse pe deplin, toate rachetele şi-au atins ţintele fixate”, transmite AFP, preluată de Agerpres.

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko, aflat la Moscova, a asistat alături de Putin la exerciţii, dintr-un centru de comandă de la Kremlin, informează presa de la Minsk. Televiziunea publică a difuzat imagini cu cei doi şefi de stat urmărind prin videoconferinţă rapoartele generalilor.

Ministrul apărării, Serghei Şoigu, a declarat că au fost lansate rachete balistice hipersonice Kinjal şi rachete de croazieră hipersonice Zircon.

AFP reaminteşte că Putin a susţinut că aceste noi arme din arsenalul Rusiei sunt „invincibile”. Ministerul apărării de la Moscova a difuzat imagini cu tiruri de rachete în urma cărora se vedeau pe cer dâre de fum.

Şeful statului major rus, generalul Valeri Gherasimov, arătase că „obiectivul principal” al exerciţiilor este „antrenamentul forţelor strategice ofensive pentru a provoca inamicului o înfrângere garantată”.

Reuters apreciază că este vorba de o nouă etalare de forţă din partea Rusiei, în contextul tensiunilor cu Ucraina. În ultimele luni, militarii ruşi au efectuat o serie de exerciţii, în cadrul cărora efective de peste 150.000 au fost concentrate la frontiera ucraineană, în nord, sud şi est. Agenţia citată reaminteşte că Putin şi alţi oficiali ruşi de rang înalt menţionează adesea faptul că Rusia este, alături de Statele Unite, una din cele mai mari puteri nucleare din lume.

____________________________________________________

Rusia efectuează manevre militare în care sunt implicate forțe strategice care au în dotare arme nucleare. La aceste exerciții participă forțele aeriene ale Rusiei, Districtul Militar de Sud, Forțele Navale Nordice și Flota din Marea Neagră, deci foarte aproape de țara noastră.

Ministerul rus al apărării susține că manevrele care testează și lansatoarele de rachete balistice și de croazieră, vor fi supravegheate de Vladimir Putin, comandantul suprem al armatei ruse.

Washingtonul consideră aceste exerciții drept un act de escaladare a tensiunii dintre Rusia și occidentali.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă