Rusia a devenit a cincea cea mai afectată ţară din Europa de coronavirus

Rusia afectată de COVID-19
Rusia afectată de COVID-19
6 mai 2020, 13:58

Potrivit cifrelor oficiale, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 10.559 de noi cazuri, ajungând la 165.929. Acest bilanţ îl dublează pe cel al Germaniei, Rusia devenind astfel a cincea cea mai afectată ţară din Europa şi a şasea din lume.

Însă, cu un număr de 1.537 de decese anunţate, rata mortalităţii rămâne scăzută în comparaţie cu Italia, Spania, Franţa, Marea Britanie sau Statele Unite.

Potrivit autorităţilor, acest fapt se datorează unei serii de măsuri luate din timp pentru a contracara epidemia: închiderea frontierelor, peste patru milioane de teste efectuate, pregătirea spitalelor pentru pandemie, în special la Moscova, principalul focar.

Cu toate acestea, unii critici pun la îndoială exactitatea acestor cifre, notează AFP.

În timp ce în ţară a fost impus un regim de izolare de mai bine de o lună, preşedintele Vladimir Putin urmează să ţină miercuri prin videoconferinţă o reuniune destinată posibilei ridicări treptate a restricţiilor în unele regiuni începând din 12 mai.

Autorităţile au avertizat de asemenea că izolarea instituită la sfârşitul lunii martie şi care urmează să se încheie la 11 mai ar putea fi prelungită sau chiar înăsprită în alte regiuni, în funcţie de situaţia epidemiologică.

 

sursa

agerpres.ro

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite