Rusia a confirmat loviturile cu rachete „de înaltă precizie” lansate joi la Kiev. Niciun cuvânt despre clădirile rezidențiale distruse

Kiev 29 aprilie 2022
Kiev 29 aprilie 2022
29 aprilie 2022, 13:04

„Forţele ruse au distrus cu arme de înaltă precizie cu rază lungă de acţiune atelierele companiei aerospaţiale Artiom, în oraşul Kiev”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerul Apărării rus, Igor Konaşenkov, în cadrul unei conferinţe de presă.

Acesta a fost primul bombardament asupra Kievului de la mijlocul lui aprilie. El a avut loc chiar în timpul deplasării, joi, a secretarului general al ONU la Bucea şi în alte localităţi de lângă Kiev, locul unor presupuse abuzuri imputate de ucrainene forţelor militare ruse, care dezmint implicarea lor.

De asemenea, potrivit lui Konaşenkov, trupele de rachetă ale Forţelor Terestre ale Federaţiei Ruse au lovit în timpul nopţii de joi spre vineri 13 obiective militare ale Ucrainei.

Armata rusă a distrus joi, tot „cu rachete de înaltă precizie”, „trei centrale electrice situate lângă noduri feroviare”, în special la Fastov, în regiunea Kiev.

Jurnalista Vera Gyrych de la Radio Europa Liberă din Ucraina a murit în urma atacurilor ruse întreprinse în timpul vizitei lui Guterres.

Autorităţile ucrainene au descris joi seară bombardamentele ruseşti asupra Kievului drept „un act odios de barbarie”.

Serviciile de urgenţă au scris pe Facebook că zece persoane au fost rănite în aceste atacuri, după ce o o clădire rezidenţială de 25 de etaje a fost lovită cu rachete.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă