Rusia a bombardat portul Odesa, la o zi după ce a semnat Acordul de la Istanbul. ”Acești ticăloși semnează contracte cu o mână și direcționează rachete cu cealaltă”, declară un oficial ucrainean

23 iulie 2022, 13:26

Rachete ruseşti au vizat sâmbătă portul ucrainean Odesa de la Marea Neagră, a anunţat armata ucraineană, la o zi după ce Kievul şi Moscova au semnat un acord ce ar trebui să permită reluarea exporturilor de cereale ucrainene blocate de război, transmit Reuters şi AFP.

Inamicul a atacat portul comercial Odesa cu rachete de croazieră Kalibr. Două rachete au fost doborâte de apărarea antiaeriană, două au lovit infrastructura portului‘, a anunţat Comandamentul Operaţional Sud, pe reţeaua Telegram.

La rândul său, Oleksii Honcearenko, un deputat local, a scris pe Telegram că au avut loc șase explozii în oraș și că portul a luat foc după atac. El a precizat că apărarea antiaeriană ucraineană a doborât alte câteva rachete.

Acești ticăloși semnează contracte cu o mână și direcționează rachete cu cealaltă”, a scris el, conform BBC. „Așadar, avem nevoie de avioane și trebuie să scufundăm întreaga flotă de la Marea Neagră a Federației Ruse. Acesta va fi cel mai bun aranjament pentru exportul de cereale”.

Vineri, Kievul și Moscova au semnat un acord pentru a permite exportul a milioane de tone de cereale, care sunt acum blocate în Ucraina.

Potrivit diplomaților, printre acordurile încheiate, Rusia a convenit să nu țintească porturile în timp ce transporturile sunt în tranzit, iar Ucraina a promis că va ghida navele de marfă prin apele minate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite