Rusia a atacat din nou portul Izmail. Un om a murit, iar infrastructura portului a fost grav afectată

Portul Ismail
Portul Ismail
6 septembrie 2023, 07:49

Atacurile nocturne au durat trei ore și au vizat districtul Izmail, a declarat Oleg Kiper, guvernatorul regional pe o rețea de socializare.

„Din păcate, o persoană a murit”, a spus Kiper, adăugând că este vorba despre un lucrător agricol care a fost grav rănit și a murit în spital. „În mai multe așezări au fost înregistrate distrugeri și incendii”, a adăugat el, spunând că infrastructura portuară și agricolă au fost avariate, inclusiv clădiri administrative.

Preşedintele României a declarat că România nu a fost atinsă de dronele ruseşti în timpul atacurilor asupra porturilor ucrainene de la Dunăre. Absolut nimic nu a căzut pe teritoriul ţării noastre, a precizat Klaus Iohannis.

Ucraina a continuat să susţină că, după atacul de la Ismail, bucăţi de dronă ar fi căzut în România deşi autorităţile de la Bucureşti au negat încă de ieri acest lucru.

Portul Izmail, care se învecinează cu România, membră a NATO, a devenit principala rută de export pentru produse ucrainene, după retragerea Rusiei dintr-un acord de cereale intermediat de ONU în iulie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Drona militară românească, în prezent este doar în faza de concept