Rusia. Ultimele balene au fost eliberate din "închisorile plutitoare". Operaţiunea e monitorizată de Greenpeace

Ultimele balene captive în așa-numitele închisori plutitoare din Orientul Îndepărtat rus au fost eliberate. Povestea a început în primavară când mai multe fotografii cu orci și beluga, ținute în captivitate în bazine foarte mici, au stârnit un protest mondial. Guvernul de la Moscova a cerut organizațiilor de mediu să intervină și a deschis și o anchetă privind traficul cu asemenea mamifere marine pe cale de dispariție.

05 Noiembrie 2019, 20:43 (actualizat 06 Noiembrie 2019, 09:38) Știrile TVR |

Ultimul grup de beluga a fost luat astăzi de reprezentanții unor organizații ruseşti pentru protecția mediului. Este al 6-lea transport care va fi monitorizat de reprezentanții Greenpeace, pentru că la începutul verii, când au fost eliberate primele balene, au existat multe semne de întrebare privind corectitudinea operațiunii.

Mamiferele vor fi duse în Marea Japoniei, unde vor fi eliberate. În total, au fost eliberate din închisorile plutitoare peste o sută de orci și delfini albi, ambele specii fiind pe cale de dispariție. Erau ținute în captivitate urmând să ajungă pe căi ilegale în China.

Rusia este singura țară din lume care permite capturarea și vânzarea de orci și beluga către acvarii - o practică controversată, făcută posibilă de lacune legale pe care autoritățile au promis că le vor remedia

Atât balenele ucigaşe, cât şi balenele beluga sunt animale extrem de inteligente şi sociabile a căror captivitate a fost considerată neetică de multe ţari occidentale, forţând companii ca SeaWorld din SUA să anunţe că vor elimina treptat utilizarea lor din spectacole.

 

 

 

 

 

 

 

 

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 1°C
IASI 1°C 3°C
CLUJ 1°C 2°C
CONSTANTA 1°C 2°C
CRAIOVA 4°C 3°C
BRASOV 0°C -1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI