Rusia, prima echipă calificată în optimile de finală ale CM, după 3-1 cu Egipt. Meciul a fost în direct la TVR1 și TVR HD

19 iunie 2018, 20:55

Rusia este prima echipă calificată în optimile de finală ale Cupei Mondiale de Fotbal pe care o găzduiește,  după ce a învins formaţia Egiptului cu scorul de 3-1 (0-0), marţi seara, pe stadionul din Sankt Petersburg. A fost al doilea meci al Rusiei din Grupa A, după 5-0 cu Arabia Saudită.

(w620) Suporteri

Rusia, care în meciul de debut a surclasat Arabia Saudită, s-a impus prin autogolul lui Ahmed Fathi (autogol, 47) şi reuşitele lui Denis Cerîşev (59) şi Artem Dziuba (62), în timp ce pentru africani a înscris Mohamed Salah (73 – penalty).

(w620) Suporteri

Echipa gazdă a avut primele ocazii de gol, dar mingea trimisă cu capul Ignaşevici a fost prinsă de portar (6), iar şutul lui Golovin (6) a trecut pe lângă poartă.

”Faraonii” au replicat prin lovitura de cap a lui Mohsen (15), însă aceasta a fost deviată în corner. Un minut mai târziu, Trezeguet a şutat cu efect la colţul lung, dar balonul a ocolit de puţin poarta.

(w620) RuÈii des

Până la finalul primei reprize fiecare formaţie şi-a mai creat câte o situaţie, ruşii prin Cerîşev (19), care a şutat de la 20 metri, puţin peste bară, iar Salah (42) a ieşit pentru prima oară la rampă, şutând din întoarcere, dar pe lângă.

Rusia a deschis scorul  în debutul reprizei secunde (47), când Zobnin a trimis un şut fără valenţe, dar Fathi, jenat de Dziuba, a deviat mingea în propria poartă. A fost al cincilea autogol de la CM 2018, recordul la o Cupă Mondială fiind de şase (1998).

Egiptenii au acuzat golul primit şi au mai încasat alte două, în decurs de câteva minute. Denis Cerîşev (59) a reluat simplu din 7 metri mingea întoarsă de Mario Fernandes şi a ajuns la trei goluri marcate în turneu, egalându-l pe portughezul Cristiano Ronaldo. Dziuba a înscris apoi (62), după ce l-a driblat pe Ali Gabr în urma unei lansări foarte lungi.

”Faraonii”, învinşi în meciul lor de debut de Uruguay cu 1-0, au alergat măcar după golul de onoare, dar Trezeguet (67) a tras din marginea careului puţin pe lângă poartă.

(w620) Gol reusit

Golul egiptean a venit din partea vedetei Mohamed Salah (73), dintr-un penalty obţinut de vedeta lui Liverpool, în urma unui fault comis de Zobnin, dar lovitura de pedeapsă a fost acordată în urma asistenţei video, arbitrul dictând iniţial lovitură liberă din marginea careului.

Egiptenii au alergat şi după alte goluri, dar soarta meciului era deja jucată şi nimic notabil nu s-a mai întâmplat până la final.

Egiptul, aflată la a treia sa Cupă Mondială, nu are până acum nicio victorie, înregistrând patru eşecuri şi două egaluri.

Salah a marcat 71% din golurile Egiptului în preliminarii.

Egiptul reușește un gol în minutul 73, după o lovitură de la 11 metri, executată de Mohamed Salah.

(w620) Salah reuÈ

Rusia conduce cu 3-0, după golul lui Artem Dziuba din minutul 62.

(oar_w460) Rușii des

Rusia își mărește avantajul în minutul 59, după un gol al lui Denis Cerîşev.

(w620) 2-0 pentru

Rusia deschide scorul în minutul 47, printr-un autogol al căpitanului egiptean, Ahmed Fathi.

Echipele de start

Rusia: Igor Akinfeev, Mario Fernandes, Ilia Kutepov, Serghei Ignashevich, Iuri Jirkov, Iuri Gazinski,  Roman Zobnin,  Aleksandr Samedov,  Aleksandr Golovin, Denis Cerîşev, Artem Dziuba

Rezerve: Andrei Lunev, Vladimir Gabulov, Andrei Semenov,  Fedor Kudriaşov,  Vladimir Granat,  Igor Smolnikov, Alexei Miranciuk, Daler Kuziaev, Aleksandr Erohin,  Fedor Smolov.

Antrenor: S. Cherchesov

(w620) Suporteri

(w620) Suporteri

Egipt: Mohamed Elshenawy,  Ahmed Fathi (căpitan), Ali Gabr, Ahmed Hegazy, Mohamed Abdelshafy,  Tarek Hamed,  Mohamed Elneny,  Mohamed Salah,  Abdalla Said,  Trezeguet,  Marwan Mohsen.

Rezerve: Essam El Hadary, Sherif Ekramy,  Ahmed Elmohamady, Ayman Ashraf,  Mahmoud Hamdy,  Samir Saad, Omar Gaber,  Ramadan Sobhy,  Shikabala,  Amr Warda,  Sam Morsy,  Kahraba.

Antrenor: Hector Cuper.

(w620) Suporteri

(w620) Suporteri

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă