Rusia, noi exerciții militare, de data aceasta cu temă nucleară. Se va simula anihilarea unor atacuri venite din partea unui inamic imaginar, se vor folosi rachete balistice și de croazieră

18 februarie 2022, 19:38

Sunt manevre militare noi, organizate de Rusia și anunțate abia astăzi de ministerul apărării de la Moscova, a transmis Liviu Iurea, pentru Ora de Știri. la ele participă forțe aeriene ale Rusiei, efectivele din Districtul Militar de Sud, Forțele Navale Nordice și Flota Rusă la Marea Neagră. Deci, cel mai probabil, aplicațiile vor avea loc și în Bazinul Pontic.

La manevrele de mâine va participa personal Vladimir Putin, în calitate de comandant suprem al forțelor armate ruse. Invitat special este și președintele Belarus, Aleksandr Lukașenko, venit încă de astăzi, cu o vizită de lucru la Moscova.

Guvernele occidentale sunt îngrijorate că Rusia va simula mâine atacuri nucleare. În replică, ministerul apărării de la Moscova precizează că în aplicațiile de mâine vor fi simulate mijloacele de anihilare a unor atacuri venite din partea unui inamic imaginar. Va fi testată capacitatea de reacție a echipelor de comandă și control a navelor de război, a efectivelor combatante și a lansatoarelor de rachete balistice și de croazieră. Se pune un accent deosebit pe verificarea modului cum funcționează armele strategice nucleare și non-nucleare. Rusia insistă că aceste manevre sunt destul de transparente, anunțate din timp și, deci, nu trebuie să fie motive de îngrijorare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite