Rusia, manevre militare de amploare, Vostok 2018. Participă 300 de mii de militari și toate componentele armatei

12 septembrie 2018, 21:05

Sunt cele mai ample manevre militare organizate de la sfârșitul Uniunii Sovietice.

În teatrele de operațiuni „Vostok 2018” a fost mobilizat și poligonul din Buriatia, care se întinde pe sute de kilometri pătrați, într-o zonă mlăștinoasă și greu accesibilă.

Acolo au loc periodic antrenamente și exerciții militare legate de apărarea antiaeriană.

La aplicațiile “Vostok 2018” unitățile de luptă antiaeriană au simulat atacuri cu rachete inamice lansate de la sol sau din aer și au testat nivelul de coordonare atât în plan ofesiv cât și defensiv.

Alexei Agafonov, şef al departamentului Forţele aero-cosmice ruse: La aplicaţii au luat parte: sisteme de apărare antiaeriană S400, S300, Buk, Thor şi bateriile de apărare antiaeriană Pantsir S.

La întrebările jurnaliștilor cine este adversarul împotriva căruia s-a simulat contraatacul, oficialii militari ruși s-au eschivat ca de obicei.

Serghei Kuryshkin, şeful Centrului de aplicaţii poligon Telemba: Inamicii noştri au fost inamici din aer. Sunt, de fapt, nişte adversari virtuali, închipuiţi.

Aplicațiile stârnesc îngrijorare în Europa, NATO denunțând o repetiție pentru „un conflict de mare anvergură”.

Pentru prima, dată la exerciții participă și 3200 de soldați chinezi. Aceștia se vor coordona cu rușii și mongolii pe poligonul de la Tsugol, din regiunea Cita.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite