CORESPONDENȚĂ DE LA MOSCOVA

Rusia, actor major în criza energetică europeană

În plină criză energetica europeană, mişcările Rusiei sunt aşteptate şi analizate cu mare atenţie. Şi nu lipsesc semnalele de acolo de unde vin cele mai mari cantităţi de gaze din necesarul Uniunii. Corespondentul TVR Liviu Iurea sintetizează ultimele declaraţii făcute la Moscova despre posibilitatea de susţinere a europenilor pentru depăşirea dificultăţilor legate de preţul şi cantitatea gazelor utilizate.

09 Octombrie 2021, 14:01 (actualizat 09 Octombrie 2021, 19:34) |

Gazprom avertizează că o creştere a preţului la gaz în Europa riscă să destabilizeze economia regiunii şi pledează pentru o cooperare între producători şi consumatori, care ar putea duce la echilibrarea pieţei.

Preşedintele Putin spune că europenii sunt responsabili pentru actuala criză a gazului pentru că au refuzat încheierea cu Moscova a unor contracte, cu preţuri stabile pe termen lung.

Europa, ca să nu mai depindă de Rusia şi-a diversificat sursele de aprovizionare însă fără prea mare efect. Acum, unele state occidentale acuză Rusia că nu deschide suficient robinetul la gaz tocmai pentru a urgenta punerea în funcţiune a conductei spre Germania, Nord Stream 2.

Controversatul proiect loveşte din punct de vedere economic Ucraina pentru că îi ocoleşte teritoriul, pierzând astfel sume enorme de bani din tranzit.

 

 

 

MOSCOVA, CORESPONDENȚĂ DE LA LIVIU IUREA

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 5°C
IASI 5°C 1°C
CLUJ 1°C 0°C
CONSTANTA 7°C 4°C
CRAIOVA 5°C 4°C
BRASOV 1°C -1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI